Betrek buiten en binnen bij elkaar met behulp van glas

Baal jij er ook stevig van dat het ’s winters zo koud is in Nederland? Wij in ieder geval wel! Het is in de wintermaanden namelijk niet bepaald aantrekkelijk om lekker in je tuin te gaan zitten. De temperatuur is hier namelijk niet naar. Binnen is het weliswaar lekker warm, maar hier voel jij mogelijk niet echt een link met buiten. Dit kun je op verschillende manieren oplossen. Zo kun je bijvoorbeeld meer planten in huis plaatsen in de wintermaanden. Op deze manier kleurt jouw huis aanzienlijk groener, waardoor je meer het idee hebt de natuur naar binnen te halen. Dit is een vrij goedkope oplossing. Wil jij het allemaal toch wat grootser aanpakken en mag het ook redelijk wat geld kosten? Dan adviseren wij jou om gebruik te maken van glas om buiten en binnen met elkaar te betrekken.

Vervang ramen door glazen deuren

Woon jij in een relatief oude woning? Dan kun jij waarschijnlijk alleen via een schuurdeur in jouw tuin komen. Dit kost behoorlijk wat moeite. Sommige mensen worden hierdoor zelfs weerhouden om in hun tuin te gaan zitten. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Is jouw woning aan de achterzijde voorzien van een aantal ramen? Dan voel je die link met buiten al enigszins. Toch kan het allemaal nog wat intenser. Hoe? Door de huidige ramen te vervangen door glazen deuren. In de zomer kun je deze deuren wagenwijd opengooien, waardoor je snel en makkelijk van binnen naar buiten kunt lopen en andersom. Ook in de wintermaanden heb je hier echter profijt van. Waarom? Omdat jij veel makkelijker jouw tuin inkijkt. En daarnaast kom er door glazen deuren aanzienlijk meer daglicht binnen dan via een paar ramen. We kunnen dus gerust spreken van een win-win situatie!

Andere mogelijkheden met glas

Zie jij glazen deuren niet zo zitten? Dan zijn er nog andere mogelijkheden. Zo kun jij bijvoorbeeld ook kiezen voor een glazen wand. Deze kun je doorgaans volledig naar één kant schuiven, waardoor binnen en buiten nog meer bij elkaar betrokken worden. Wil jij ook ’s winters in optima forma kunnen genieten van het buitenleven? Dan is een serre echter de beste optie. De wanden van zo’n serre zijn namelijk vaak helemaal van glas gemaakt. Jij kunt hierdoor vaak aan drie van de vier kanten naar buiten kijken. Zet er ’s winters een lekker stoel neer, draai de kachel een paar graadjes hoger en jij waant je alsnog buiten.