Enkel glas sneuvelt sneller bij vandalisme

ruit kapotVandalisme: u gaat er waarschijnlijk vanuit dat u er niet mee te maken krijgt. Desondanks kan het iedereen overkomen. Wanneer u in een ouder huis woont, bestaat de kans dat uw woning beschikt over enkel glas. Dit glas isoleert niet alleen minder dan dubbel glas, maar biedt ook minder bescherming tegen vandalisme. Hierdoor is de kans groter dat uw ruit sneller sneuvelt bij vandalisme.

Dubbel glas

Wanneer u het risico op een gesneuveld raam door vandalisme wilt beperken, doet u er goed aan om het dunne enkele glas in uw woning te vervangen door dubbel glas. Dit glas bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Enkel glas bestaat slechts uit één glasplaat. Om dubbel glas te breken, is dus meer moeite nodig. Dit wil echter niet zeggen dat de glassoort niet te breken is. Wanneer vandalen bijvoorbeeld een baksteen tegen een raam met dubbel glas gooien, sneuvelt deze naar alle waarschijnlijkheid ook wel.

Glaszetter inschakelen

Wanneer u enkel glas wilt laten vervangen door dubbel glas, kunt u het beste contact zoeken met een glaszetter bij u in de buurt. Dit kost mogelijk wat geld, maar het biedt u wel meer bescherming. Daarnaast isoleert het beter, waardoor u minder geld kwijt bent aan stookkosten. Uiteindelijk is het dus een investering die loont.