Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7

Nood- en spoedgevallen

Glasschade?

Direct ter plaatse

FAQ Glaszetter Breda

Vraagt u zich af wat gehard glas is? Dat is een goede vraag. Gehard glas is een thermisch bewerkt glas. Deze bewerking biedt het voordeel dat het glas minder snel breekt. En als dit type glas toch breekt, dan valt het uiteen in kleine brokjes die niet zo scherp zijn. Bij standaard glas breekt het glas vaak in scherpe stukken of splinters. Gehard glas is dus een stuk veiliger dan standaard glas. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een deurknop op gehard glas te monteren. Daarnaast zijn er ook verschillende voorwerpen van gehard glas gemaakt. Hieronder geven we u een aantal voorbeelden:

  • glazen keuken achterwanden
  • tafelbladen
  • douchedeuren
  • binnendeuren
  • glazen aanrechtbladen
  • glazen meubelen

Ja, er zijn een aantal methodes beschikbaar waarmee u krassen op uw raam kunt verwijderen. U kunt bijvoorbeeld de krassen met tandpasta verwijderen. Dit is een zeer effectief middel tegen krassen op ramen. U moet hiervoor wel witte tandpasta gebruiken en geen gel. Daarnaast kunt u ook met baking soda krassen verwijderen. Meng een eetlepel baking soda met een eetlepel water en roer totdat het een egale massa is. Een derde optie is de krassen te verwijderen met blanke nagellak. Mochten deze oplossingen niet helpen, dan kunt u ook een glasexpert inschakelen om een professionele blik te laten werpen op de krassen. In het ergste geval zal er een nieuwe raam ingezet moeten worden. Hierover kan de glasexpert u het beste adviseren.

Een gat boren in glas is een klusje dat voorzichtigheid en deskundigheid vereist. Het glas kan namelijk snel breken. Het is belangrijk dat u hiervoor de juiste gereedschappen gebruikt. Voor uw eigen veiligheid moet u altijd een veiligheidsbril dragen ter bescherming tegen mogelijke glassplinters. Voor het boren van gaten in glas heeft u een speciale glasboor nodig. Met deze machine kunt u een cirkel trekken rondom het gebied waarin u wilt boren. Daarnaast is het belangrijk dat u op een vlakke houten ondergrond gaat boren. Gebruik de glasboor op een lage snelheid en wees voorzichtig met het breekbare glas.

Condensvorming op uw glas wordt veroorzaakt wanneer warme lucht afkoelt en zich gaat afzetten op de koude plekken in huis, bijvoorbeeld uw ramen en spiegels. Condensvorming is het gevolg van te veel vocht in huis. De mogelijke oorzaken van condensvorming op uw glas zijn:

1) Slechte luchtafvoer: als er condensvorming plaatsvindt op dubbele beglazing, dan wordt dit meestal veroorzaakt door een slechte luchtafvoer. Als dit het geval is, dan moet u ervoor zorgen dat er voldoende ventilatie is. Dit doet u door te zorgen voor een natuurlijke ventilatie via een rooster of door een ventilatiesysteem te laten plaatsen.

2) Te goede isolatie: vooral nieuwe of gerenoveerde woningen zijn meestal te goed geïsoleerd. Hierdoor vindt de luchtafvoer niet meer vanzelf plaats. Ook hiervoor geldt dat u een ventilatierooster of ventilatiesysteem moet laten installeren om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Lek dubbelglas is erg vervelend. Wanneer uw dubbelglas eenmaal lek is, dan kan het niet meer gerepareerd worden. Het is namelijk zo dat een soort gas, dat zich tussen de glasbladen bevindt, voor de isolatie zorgt. Als dat door een lekkage in uw dubbelglas weglekt, isoleert het glas niet meer. Het enige wat u dan kunt doen, is uw glas vervangen. In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk dat ook de kozijnen worden vervangen. Als u handig bent aangelegd, dan kunt u zelf het dubbelglas vervangen. Als u niet zo’n handige klusser bent, dan is het verstandig om een glaszetter in te schakelen voor de verwijdering en vervanging van het lekke glas.