Herstellen van glas in lood ramen

Nieuws

glas-in-loodGlas in lood werd vroeger veelvuldig gebruikt als raam, maar tegenwoordig ziet u het steeds minder. Oude gebouwen of huizen kunnen echter nog steeds beschikken over glas in lood ramen. Wanneer deze ramen sneuvelen, kunt u ze echter gewoon laten restaureren. Hierdoor hoeft u ze niet direct weg te gooien. Het herstellen van een glas in lood raam kan ter plekke gebeuren, maar u kunt er ook voor kiezen om dit in een atelier te laten doen.

Ter plekke herstellen

Glas in lood ramen zijn ter plekke te herstellen, maar dat wordt niet aangeraden. De omstandigheden zijn vaak niet optimaal, waardoor de restauratiewerkzaamheden aan het glas in lood raam zichtbaar zijn. Zo kan er bij het ter plekken aanbrengen van nieuwe kit niet voldoende druk uitgevoerd worden op het lood, waardoor de kit niet goed verspreid wordt.

Restauratie in een atelier

Indien u wilt dat de restauratiewerkzaamheden niet of nauwelijks zichtbaar zijn, kunt u uw glas in lood raam laten restaureren in een atelier of door een specialist. Hiervoor moet het raam echter wel verwijderd worden. Het kan zelfs zijn dat er sloopwerk aan te pas moet komen om het glas in lood raam te verwijderen. Vraagt u zich goed af of dit het allemaal waard is. Bij sloopwerk is de kans op een breuk van het glas of het lood namelijk een stuk groter dan wanneer u het glas in lood ter plekke laat repareren.

Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7
Nood- en spoedgevallen
Glasschade?
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button