Zonwerend glas: de soorten en voordelen!

zonwerend glas
Nieuws

Kies voor zonwerend glas in huis, wanneer u wilt voorkomen dat uw ruimtes al snel te heet worden in de zomermaanden. Onder zonwerend glas verstaan we ruiten, die dermate isolerend werken, dat de felle zon uw woning niet direct omtovert tot een sauna. Welke mogelijkheden heeft u, wanneer u voor dit glas kiest? Wat zijn de voordelen hiervan? Zitten er ook nadelen aan het gebruik van zonwerend glas? In dit artikel probeert onze glaszetter in Breda u hier een antwoord op te geven.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende soorten zonwerend glas. Het is afhankelijk van het type ruit dat u koopt, hoe deze exact werkt. Kies bijvoorbeeld voor een ruit met een donkere tint. De donkere tint weerkaatst het zonlicht, waarmee voorkomen wordt dat de ruimtes van uw woning opwarmen. Het nadeel van dit type glas, is het feit dat het ook in de wintermaanden zonlicht tegenhoudt. Dit leidt ertoe dat het al snel wat donker zal zijn in huis! Dit type glas is voornamelijk populair bij bedrijven. Hier staat de verlichting immers altijd aan en vertrekt men in veel gevallen aan het eind van de middag al.

Het alternatief voor zonwerend glas met een donkere tint, is het gebruik van helder glas. Hierbij wordt aan de buitenzijde van de ruit een dun folie aangebracht. Dit folie weerkaatst de warmte, maar laat het licht wel door. Op deze manier voorkomt u dat uw woning al snel te donker wordt.

Soorten zonwerend glas

Reeds werden de twee belangrijkste soorten zonwerend glas benoemd, om hun werking toe te lichten. Er zijn talloze ruiten waaruit u kunt kiezen, wanneer u voor een van beide soorten zonwerend glas kiest. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de Ug-waarde van de ruit. Deze waarde wordt niet alleen beïnvloed door de ruit, maar ook door het kozijn. Het geeft aan in welke mate de ruit en het kozijn een isolerende werking hebben. Des te lager deze waarde is, des te beter is de isolerende werking van de ruit.

Zonwerend glas of zonwering?

Een alternatief voor de investering in zonwerend glas is de keuze voor zonwering. Zonwering wordt in verschillende soorten aangeboden. Denk aan een uitvalscherm, een screen, shutters, markiezen, enzovoorts. Het voordeel van het vervangen van uw ruiten ten opzichte van het gebruik van zonwering is het feit, dat de ruiten de isolatiewaarde van uw woning zullen verbeteren. Zo neemt uw energieverbruik af, waarmee u de investering in zonwerend glas terugverdient.

Voor- en nadelen van zonwerend glas

Aan zonwerend glas zitten verschillende voor- en nadelen. Het belangrijkste voordeel van zonwerend glas is dat het de warmte weerkaatst in de zomermaanden. Op deze manier worden uw ruimtes minder snel warm, wat uw comfort in huis vergroot. U heeft immers altijd een ruimte waar u af kunt koelen als het buiten te heet is! Daarbij werkt dit glas isolerend, waarmee uw energieverbruik af zal nemen. Het is hierbij belangrijk om naar de Ug-waarde te kijken van de ruit die u wilt plaatsen.

Zoals eerder al beschreven werd, is het nadeel van zonwerend glas met een donkere tint dat het uw ruimtes te donker kan maken. Zeker in de winter, als de dagen korter worden, is dit een groot nadeel. Tegelijkertijd is het nadeel van zonwerend glas met een folie aan de buitenzijde, dat dit aanzienlijk duurder is dan glas met een donkere tint.

Advies van een glaszetter

Laat u adviseren door onze glaszetters in Breda, wanneer u overweegt om zonwerend glas in huis te plaatsen. Wij denken graag met u mee, over het type glas dat het meest geschikt is voor uw woning.

Waarom kiest u voor ons?

Glasservice 24/7
Nood- en spoedgevallen
Glasschade?
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button